luni, 31 martie 2008

iar invartim

rotzile intre masini. pai da ca tziganu a avut gumele mici ale lui dobre , ca sa faca ITP. acu am pus ziarelli pe jante si tre sa facem rocada inapoi. Cu ocazia asta Tziganu a primit si el un set de flanshe. Samului bulgar( nu cel pe elicoidale) i-am umblat un pic la foile fatza.Le-am springuit si am mai adaugat o foaie penca cercei mai lungi au nevoie de foi sanatoase ca sa nu le rupa. incepe sa arate si el mai bine. poze finale azi mai pe seara.

arata bine foile springuite(zic eu)

se vede ca se latzeste frumos...

pit stop

un Jimny(dinasta VVTI cu cuplaj la boton) a trecut pe la noi si s-a oprit un pic sa-i punem un set de flanse. propietarul -foarte multumit spune ca masina s-a latzit bine. Mie nu mi se pare chiar asa dar nici nu am avut asa multe jimnyuri in garaj. Asta e pe cale sa se schimbe oricum:))

flansha


parca aici se vede mai clar cu una da/una nu, nu?

misto cotetzu. ceva imi spune ca o sa creasca si el un pic in curand:)

Ja.. ittekimasu!

Party Jappan style!

sâmbătă, 29 martie 2008

Au ajuns primele jucarii.

Dupa o lunga perioada de asteptare au ajuns primele jucarii

Beadlockurile 4 pentru mine si 4 pentru Sorin,o sa fac poze si cand le montez ca e foarte interesant sistemul.
Set compet de pinioane,semeringuri,garnituri rulmenti pentru cutia de transfer,rezulta o cutie de transfer cu reductie de 4.89:1 e cu 115% mai redusa in lo si cu 18% in hi decat reductorul standard.(asta ajunge pe masina mea) Set Ring & Pinion (8 buc) 4.62 cu tot cu kiturile de instalare,unul pt mine,unul la Bogdan,unul la Adi si unul la Robert(ultimele doua ajung la Piatra Neamt)


Amortizoare standard pentru Samurai (2 seturi complete fata+spate),sunt de vanzare.


Amortizoare reglabile Rancho,cu 9 trepte de lucru,merg pe masina lui Sorin.Daca in urma testelor se dovedesc fiabile si eficiente imi comand si eu.




Compresorul si panoul de comanda de la amortizoarele de mai sus,e foarte misto ideea:)





Volan OMP pentru mine,imi place la nebunie,se potriveste de minune cu scaunele MOMO care sunt negre cu galben,dar nu o sa treaca mult pana ce galbenul o sa se transforme intr-un negru urat si ros si......urmeaza centru OMP negre cu galben,cele rosii care le am acuma de la mare boss o sa le dau.


Kituri homocinetice,ceva ce nici pe comanda nu gasesti in Romania,drept urmare am adus noi :)














.

joi, 27 martie 2008

The Space Invader - True Patrol



Eh... cam atat am reusit sa pictez la el.
Asta e macheta lui Patrulea - micul tank va prinde culoare in primavara asta.
Ca de obicei - cum termin de desenat o masina.. soarta ma imbie s-o pun la vanzare.
Asa am patit cu RAV-ul - am muncit la desen cateva luni, am facut teste de culoare, probe de print etc si cand s-o colantez - hop - a vrut-o vladut :)


Motiv sa--mi dau patrolul nu am. Merge foarte bine, etc. Doar ca .. am inceput sa intru in banii de pe FJ40 :(
Asa ca.. poate e momentul s-o dau si pe asta sa incerc altceva... ? Hmm...
Daca e careva dorito.. sa ma bazaie. Pot fi convins s-o dau - cu desen cu tot :)
Chiar azi cand mi-a facut frac-miu complimente... ca ce bine arata - magandeam ca am tot ce vreau in ea (de la pre-incalzitor de motorina, bara decuplabila (cool in oras :) ) la trapa, la AC etc...) acus e desenul gata, ma gandeam sa-i mai pun o plasa anume pe capota s-o fac mai MadMax asa, un snorkle, 35'-uri...


Vai.. nu stiu ce sa fac. Parca ma mananca undeva sa incerc o alta bulgaroaica.

Detalii:

pe capota - uitati ce iese din intercooler :) ah.. is stropitoarea .. ei bine.. face stropi :)


Undeva .. pe usa.

Enjoy!

miercuri, 26 martie 2008

muuulte jante

pai sa punem niste jante si 31 pe bulgarian samurai(ala alb). ok luat alea borbet de pe Marele Cotetz Alb si punem fer in loc. Nu ca si Marele Alb merita jante. Buuun . am comandat deci un ste de jante 15x8.5 pentru samuraiul de concurs penca tre sa fie lat oricum si punem pe alea spitzate pe bulgar. Buuun. da da asta nu are cuple automate. Deci luam un set de Mangels (10x Flo) le sablam vopsim si punem in loc. le vindem pe alea de pe Jimny si punem spitze in loc. Vine Bunicu sa ia gumele 31x10 si il vedem cu jante de 15x10. Buuun. Da nu merge . penca jantele is mai late (parca) decat gumele. pai ia tu Mangelsurile si da-ne noua asta de 10 care merg de minune(in viitorul apropiat) pe micul monster Jimny. Bine da bulgarul? Deci luam spitzatele de pe jimny si le punem pe bulgar impreuna cu cuplele de la masina de concurs.Da tot nu am vandut jantele de pe Jimny. Prea multe janteeee

o frumusetze jantele. cu 31x12.5 o sa fie ce trebuie pentru Jimny.

flydragosrocky

flydragosrocky e din nou, flydragosrocky :) bunicu a trecut pe la noi azi cu noul sau vechi Rocky. proaspat adus in DE via Bulgaristan un o rocky f misto cabrio cu prelata ( bine Bunicuu. Bunicu i-a pus deja body si troliu dar va veni la noi pentru o bara si alte jucarii. pe moment i-am adus un set de Recip Trial(copie Mickey thompson Baja Claw)- aratoase nu gluma. Prilej cu care am facut si un schimb de jante. Adica a luat el Mangelsurile cu care ma mandream deunazi. Ii trebuiau mai mult decat noua oricum.
Bun revenit flydragosrocky :)

The OMP Touch

de dimineata (un pic afectat dupa berea de aseara) am dat o fuga pana la OMP sa luam un volan pentru samuraiul rosu, pe care unii il stim(exclus Sergio Leone) drept the beautifull. La omp a durat ca de obicei mult penca cei de la magazin - care , ma indoiesc sincer ca vand vreodata ceva - nu au resisit sa scoata nusce din gestiune si atrebuit sa........ ma rog. am luat normal ceva cu rosu , ca asa e el. urmeaza centurile omp rosii , bineintzeles cu buretzei negri. dragutz...


Dobre dobre

Inca un Samurai alb este pe la noi sa creasca un pic. Masina a mai fost asta iarna si a primit o bara fatza, troliu si un check complet(curele, uleiuri bla bla. Inca un Samurai inscris in Bulgaristan ca multe altele( bravo statului bulgar caruia ii platim taxele benevol!!!) . Ca sa intre gumele 215/80/15 Ziarelli extreme, o sa ii punem cercei mai lungi si o sa springuim foile pe fatza cares cam obo. Deocamdata testam cu gumele de pe Tzigan dar se vede ca masina s-a inaltat un pic de spate. O sa revin poze la finalul lucrarii...

mica tziganiada - reloaded

proiectul Mica Tziganiadase cam apropie de final. maine va merge la noul propietar. am vopsit si montat bara spate. a venit si prelata. masina arata f misto iar bejul stelar:)) o prinde de minune


mai avem de trecut itp-u unde am fost respins(well duhhh) ca am fost cu gume prea mari asa ca

asta e ca in pozele alea ASA DA ASA NU (gen cum vor ei/ cum vrem noi - si pe minim asa)

Mangels 15x8 et-25

au venit jantele pentru bulgarian samurai(cel metal top pe elicoidale). sunt o frumusetze (10x flo). sis scoase rau. cum trebuie. pe ele o sa montam 31x10 dar de strada. erau cromate si ruginite...dar s-a rezolvat:)

negru mat asa cum trebuie

marți, 25 martie 2008

Fresh - din garaj.

Oameni noi.. si surprize.
NU parasiti posturile de radio... mai urmeaza.



luni, 24 martie 2008

Rollcage pentru bulgaroaica

Dupa mai multe consultatii pe mail si telefonice cu partenerii nostri de la Petroworks asa arata rollcageul meu :)




Sper in cateva zile sa plece cu avionul spre Romania si abia astept sa-l vad montat pe masina.




Ma bate gandul serios sa fac si un bord cosom de aluminiu,asa am vazut eu la masinile serioase de concurs....:) (aici o sa ne ajute baciul Trooper,el e mare specialist in machete)








Deci savurati pozele.










O pizza la Deva (FJ40 cu sos picant)



Dupa cum umbla vorba prin targ Sambata am plecat pana la Deva, am halit o pizza si ne-am intors inapoi. Floare la ureche.
Plecaram cu gand inalt sa-mi cumpat FJ40.
Acu.. sa va spun - cand plec cu frac-miu prin tara se duce vestea si musai trebuie sa oprim in vreo 3480663 de locuri, sa bem 23 de cafele, sa dam datorii, sa luam cauciucuri, jante, sa lasam kituri de suspensie, sa ii cumparam lui Bunicu roti si toooot asa.
Cu alte cuvinte... ospitalitatea romanului e la fel de legendara, daca te mananca-n scormoneala sa treci pe langa vreun cunoscut si sa nu te opresti ai matisat maneta.
Acum partea buna e ca toti sunt baieti copti si odata ce te opresti nu prea-ti mai vine sa te pui pe drum asa repede.
Doar ca dragostea de FJ e ca si 2F de sub capac - odata pornit nu-i de joaca. Asa ca eram cu fluierul in dinti si tot zbieram: Hai Tzupare.. sa mergem.. ca mai e pana la Deva.

Imi pare rau ca n-am stat mia mult pe la fiecare vizita... dar.. eram cu treburi.

Uite ce tara frumoasa avem. Sibiu - capitala culturala EU.

Asa... sa continuam... in fiecare vizita, desigur subiectul principal:cazanele
Si ca veni vorba, m-am gandit sa va las un wallpaper descoperit la Melente&Uta in curte
Pt fanii L200

Si ca tot eram plecati dupa potcoave de antichitati va mai dau si-un bord se UAZ... ce bijuterie. :)


Ajungem la Deva unde deja atmosfera era electrica - Samuraie ca pe vremea Edo (perioada istorica in Japonia cand... va prindeti voi) si in plus muuuulte masini pregatite. O incantare.
O coloana de Rovere de expeditie venea de undeva - parca schimbasem tara cu totul.
Nightbird ne-a fost gazda.. si ce gazda.

Imi pare rau ca n-am iesit cu omul sa ne dam dar dupa toata tavaleala nu mia aveam moralul suficient de acid.

Insa la Pizza de care pomeneam iti dai seama cu cine stai la masa - si cand discutia trece de la parapanta, la motoare, la masini, la ... si la... si la... n-ai cum sa nu iti lipesti un zambet pe dantura indiferet de cum e pizza si sosul fantoma.
Cu alte cuvinte - ajungem - vedem ceaunul - motorul de 4 maraie la pornire apoi urla ca 6 ogrii legati direct la carburator... vai ce sunet.
Torcea motorul? Torcea motanul? Sau imi "torcea mie creierii"? Purr purr purrrrr

Masina nu e chiar mustata dar are potential ca o fatuca de 19 anisori fugita de acasa.
O si vad printesa balulului cand.. hop... intervie departamentul juridic si sesizeaza inconcordante la buletin.
Si cum nu vrem sa ne incurcam cu minore.. incepem sa sapam.
Pe romaneste... masina nu stia bulgara iar dramul de franceza stalcita de elvetieni era undeva sub demnitatea noastra.
In acte masina avea trecti 130kw - care fac vreo 180 CP.

Bulgarii tramba din nas la sumele astea si nu inmatriculeaza decat cu sa zicem.. inca odata pretul masinii.
Problema e ca masina nu are atat - si s aplatesc pt o greseala.. chiar nu face.
Am inceput ca romanii descurcareti sa telefonam in Sofia - capitala tuturor posibilitatilor.
Dar exista posibilitati care "se poate" si posibilitati "care nu se poate" - pricepi?
In final se ajunge la birocratie unde o tanti vede scris acolo ceva... si ea cere suma.
Buuuun.. la un moment dar.. zice unu mai istet... vere.. dar la anu asta face 30 de ani.
O bagi pe retromobil - te-ai scos.
Dar pana la urma cum e legea?

Prima varianta: sa treaca 30 de ani de cand e fabricata masina respectiva si modelul sa nu mai fie in fabricatie. (79 ... 2009)
Versiunea 2 - sa treaca 30 de ani de cand modelul a iesit din fabricatie (84... deci ... 2014)

Dupa vreo 20 de telefoane situatia era confuza. La final...
Intrebam pe Ursu - zice.. frate.. sigur versiuna 1.
Vorbim cu Ionut... nene - e versiunea 2.
Luigi - versiunea 1
(ne bucuram ca omu tre sa stie)
Alona - versiuna 2 - si asta stie ca e om cu intelect.

Concluzia... nu merge - daca o luam am avea pana in 2014 s-o tot reconditionam.. sa asteptam sa rugineasca iar si iar s-o reconditionam pt retromobile.

Acum.. mergem sa scanam actelel alea.. sa le avem si noi pt studiu cand Nightbird.. deh.. om mai umblat ne sesizeaza si versiunea normala.. non balcanica.

Pe vremea asta eu vorbeam in Bulgaria sarind intr-un picior,
ocupat fiind cu celalat sa ma contrez cu un caine care ma dorea cu ardoare si ceva foame.

Frate.. dar daca aia au gresit.. scrie-le... ca ar trebui sa te ajute.
Vezi tu.. pe noi nu ne-a dus mintea sa actionam legal :)

Mergem.. sa facem si o tura cu ragalia... ne inghesuim toti 4 muschetari in cotet si behaim un pic pe un varf de deal.
Ne miscam repede ca doamna stie sa consume benzina mai ceva ca un vitel scapat de al intarcat.
Iniante sa incerc sa conduci si eu un pic (deh.. eu vroiam s-o iau) una din roti incepe sa se partzaie si sa nu ramanem pe coclau... vaslim la vale cu tot avantul.


Pana de bafta.

Ne luam ramas bun de la noii nostrii amici, plecam cu actele scanate si cu gand sa conversam ioropa si am incalecat pe un DN-u si am marsaluit valea oltului d-andoaselea.
Pe la autostrada.. deja dormeam amandoi - unu l avolan celalalt in dreapta... dar.. Nisanul stie drumul si ne duce .. ca si calul trage mai cu foc in drumul spre casa.

Azi am scris la Swissveltieni... sa vedem.. ce simt de vina si pacat ii incearca.
Daca nu le vine usor sa scrie... ii mai deranjez cu un telefon.. si apoi.. dac anu si nu.. o iau drept semn ca nu-i de nasul meu.

Si-am incalecat pe vreo 6 simexuri si ma bucur ca mai comentati :)

duminică, 23 martie 2008

the beautifull

int-un film al lui Sergio Leone cu Samuraie(??????) el ar fi cel fumos. Dupa ce a avut un make-up la noi la garaj am luat Samuraiul rosu( cel pe elicoidale) la o mica tura in Bucegi. Masina merge minunat si am fost uimit de cat de bine sta in curbe pe sosea. F comod si in teren :). Ioana s-a indragostit complet de masina. La intoarcere am incercat sa urc de la Cuibul Dorului in creasta si sa cobor la Moroieni. Exact in creasta am gasit drumul blocat de zapada si a trebuit sa ma intorc. Am facut cateva poze, nu asa reusite pencas cu telefonul.

pana aici

inainte





inca una :)