joi, 29 mai 2008

Impresii de la Gura Humorului (BORC 2008)



Iata o colectie de impresii de la ultumul concurs.
Felicitari organiatorilor BORC
Pozele sunt oarecum intamplatoare - fara legatura cu relatarile.
Criza de timp :(

nanuk (ursu)
"supermegaintalnire, foarte frumos totul.sunt deosebit de incantat.inafara de multumirile calde adresate organizatorilor vreau sa imi scot palaria in fata copilotului si a coechipierilor mei si sa felicit echipajele care au terminat concursul."

"practic pot spune k am terminat pe locul 2 dupa nike si trooper pt k claponii nu se pun iar cele 2 echipaje de veverite din fata sunt de pe alta planeta"







Ionut

"super intalnire EXTREM de bine oragnizata dupa cum ne asteptam . felicitari baietilor de la Gura Humorului dar si participantilor"



AdrianZUZ
"N-am crezut ca o intalnire prieteneasca poate fi asa ... extraordinar ... am ras si m-am noroit cat ptr un an!

Numai respect ptr NIKE, MARIANA, DRAGOS, EMILIA care au bifat tot traseul, cred ca daca primeau si cateva pagini din RB de extrem le faceau si pe alea.

Sunt atatea de spus .... OFF ROAD BUCOVINA "




Semaca

"cateva impresii si de la mine
A fost cu adevarat extraordinar! Multumiri si felicitari organizatorilor! Un regal de offroad! Felicitari si membrilor clubului 4x4 care au facut o nota foarte buna in peisajul participantilor si, nu in ultimul rand si tot respectul pentru premianti: Nike & Maria, Trooper & Emilia (Trooperita lui) si ultimate extreme team: fratii Tzupari ! Multumesc si copilotului meu Simona mare (Mama mare), care mi-a suportat istericalele offroadistice din teren cu stoicism si calm (are un calm englezesc debordant cateodata!) si care a dovedit ca este un copilot de mare success! (pe bune ionut73, suntem o echipa bunicica si... ne mai facem!). Am invatat multe lucruri in acest weekend si ceea ce este important pentru mine, am inceput sa-mi cunosc masina. Batrinica este surprinzatoare, capricioasa, am impresia ca trebuie sa-i vorbesti frumos ca altfel...ba nu-i merge carburatia, ba i se lipeste ambreiajul, ba ii sare o planetara, ba nu vrea sa se suie in trailer! Momentele le alege ea! Insa a dat clar dovada ca ii place teribil in teren motiv pentru care o iubesc!
atat deocamdata"





Mika

"Eu si Ionutzt tot "frecam" noroiul de ceva ani... pe la cate o prieteneasca, o plimbare cu "gasca" sau pur si simplu singuri de nebuni pe unde ni se arata vreun drumeag mai neumblat.
Totusi, acum am realizat ca totul a fost degeaba. Da da, Tzuparu a avut dreptate!!!! Nimic nu se compara cu o competitie. Road book, navigatie, azimut, troliu.....toate la un loc fac sportul acesta sa fie ceva deosebit. La BORC am gasit de toate. Unii au zis "pacat ca a plouat". Eu as zice NOROC ca a plouat. A fost ceva deosebit si daca nu ar fi plouat nu ar fi fost atat de greu, iar satisfactia nici pe departe atat de dulce.
In prima zi organizatorii ne-au dat de ales: ati venit la plimbare si atunci puteti ocolii buclele mai dificile, sau ati venit sa va balaciti in noroi si atunci....GO FOR IT!!! Si asa am facut. Am intrat cu elanul dat de entuziasmul primului concurs in padure. O urcare, cateva coborari, un parau si...ne intalnim cu cei din fata noastra la o panta dificila. Urcam cu totii cu ajutorul troliilor (carora le multumim pe aceasta cale; nu am fi reusit nimic fara ele ) si-i dam mai departe. Lui Zuz (veveritza coechipier) ii sare un arc pe spate. No problem. Ionutzt, cu ajutorul nostru, in repara in 5 minute. Perfect, nu am pierdut prea mult timp. Sa-i dam bataie!!! Nu pentru mult timp insa, pentru ca intram intr-o portiune nesimtit de alunecoasa in care masinile nu vor sa urce de unele singure nici macar niste pante penibil de usoare. Incepe munca. Cu Nike, Trooper si fetele in companie ne punem pe troliat. Si troliem, si troliem.....si inca troliem. Reusim intr-un final sa depasim portiunea asta cand, Ionutz, incercand parca sa recupereze timpul pierdut, ii da "blana" direct inrtr-o radacina de copac. Becul de 4x4 incepe sa palpaie si ne dam imediat seama ca nu mai avem ce cauta acolo...eram 4x2 . Supararea e cu atat mai mare cu cat eram primii, cot la cot cu echipa Nike & Trooper. Ne ia Trooper la sufa crezand ca 900 kg nu o sa fie o mare problema pentru el...ei bine nu e chiar asa. Reusim sa ne urce un damb, dar mai departe nu s-a mai putut. Incepe, din nou, o etapa lunga de troliere. Organizatorii aparusera deja prin preajma vazand pe GSP ca nu ne mai miscam de ceva timp din pozitia respectiva. Cand troliu nostru zice ca-i cam obosit, ne ajuta si ei sa iesim (mii de multumiri lui Silviu - sper ca am retinut corect numele). Intr-un final, dupa o urcare deprimanta si extrem de luuuunga, reusim sa ajungem la drumul forestier. Ne uitam cu jind in dreapta spre ceea ce ar fi trebuit sa fie drumul nostru, strangem din dinti, si o luam spre stanga....inapoi la hotel. Prima zi era compromisa pentru noi. Tot ce speram era sa rezolvam problema si sa putem continua concursul a doua zi. Si DA, am reusit. Pepi ne spune ca n-avem cum sa fi rupt ceva...si a avut dreptate. Un furtun retezat care se rezolva in 10 minute (oftica mare ca nu ne-am gandit in teren la asta, dar asa se intampla mereu). Fericire, maine luam startul!!!
Plecam din pozitia a patra in ceea ce urma sa fie cea mai frumoasa zi de offroad din viata noastra. Un traseu exceptional, greutz din cauza noroiului, dar frumos! Stim ca suntem in fata. Nu primii, dar acolo. Mai erau doar doua echipaje inaintea noastra si ele nu punctasera mai nimic in prima zi. Aveam sanse la podium. Asta ne ridica tensiunea si incepem sa tragem de noi intr-un mare hal. N-am muncit atat de mult in viata mea. La un moment dat ni s-a parut ca ne-am ratacit. Eu o iau pe jos cu statia si road bookul in brate. Greu!!! Intr-un final gasesc drumul. Vin si masinile si incepem din nou sa ne troliem. O panta noroioasa inainte de intrarea pe drumul de culme. As incerca sa va spun cat de mult a muncit toata echipa, dar nu exista cuvinte. Transpiratie, noroi, troliu, impinge, pune sufa, hai mai sus, hai ca mai e un pic, da-i blana Zuz, hai ca se poate!!!!! Si iesim .
Dam repede repede la vale, intram in rau, heliport si GATA!!! Am ajuns al treilea echipaj la speciala. O facem si p-asta si ne terminam concursul. Tremuram. De fericire, de satisfactie, de emotie. Stiam ca suntem printre primii si asta, cu toate ca nu venisem sa castigam, ne dadea un sentiment extraordinar.
Seara spritz si voie buna. Apar Nike, Trooper & fetele si toti ne uitam cu admiratie la ei. Ii aplaudam si ne gandim cati dintre noi ar fi fost atat de perseverenti incat sa continue in ciuda tuturor problemelor.
Urmeaza ultima zi...se afizeaza rezultatele. Suntem pe 2 intre Nike&Trooper si Ursu&Bunicu. Fericire mare!!!!!! Apoi apar niste neintelegeri pe care vreau sa le uit si ajungem noi pe 4, iar Ursu&Bunicu pe 5. Nu facem scandal ca nu ne caracterizeaza. Ne-am simtit bine si asta-i tot ce trebuie sa ramana din aceste cateva zile extraordinare.
Mergem si la trial...ne descurcam bine si apoi, la premiere, aplaudam locul unu castigat prin ambitie si perseverenta de Nike&Maria, Trooper&Emilia.
Asta-i povestea echipajului cu nr 1 si 2, Adrian ZUZ & Ancuta, Ionutzt & Ioana. A fost frumos, ne-am simtit extraordinar, cu siguranta la anul vom fi acolo si ne vom distra cel putin la fel de bine.
Sper ca nu v-a plictisit postul atat de lung si felicit organizatorii pentru ca ne-au daruit cele mai frumoase zile de off road ever.
Viva La Revolución!!!!!"




Tuparu
"Toate felicitarile mele organizatorilor,a fost un concurs(cu adevarat un concurs!!!) de mare exceptie.
Trasee care ne-am muncit la greu,noroaie cum n-am mai vazut de mult si distractie la maxim!!!
Cand incep inscrierile pentru la anul?"





trooper
"Supeerrrr! Super tare fratilor!!!!!!!!!!!!!!
am crezut ca Aradul a fost greu si frumos dar... m-am inselat, Bucovina:
- cel mai greu traseu de pana acum,
- cel mai frumos traseu de pana acum,
- cea mai tare organzare,
- cel mai bun Road-book
- cei mai inimosi organizatori.

Am aflat ca :
-am cel mai bun copilot - Emilia ( nevasta-mea, fara de care nu am fi castigat aceasta cursa si care in drumul de intoarcere mi-a comunicat ca imi va fi copilot la toate concursurile, inclusiv Buzau!)

-am cel mai bun coechipier - Nike,

-am cea mai misto gasca :
Nike & Maria,
Semaca & Simona,
Bogdan 4x4 & sotia,
Tzuparu & sotia & Andrei (copilot si frate),
Ionutz & Mika (sotia),
Adrian Zuz & sotia,
Nanuk the bear ( care e belea cand vrea)
si altii care ...se stiu ei si pe care-i rog sa ma ierte ca nu i-am nominalizat
...gasca cu care m-as duce oriunde cere pasiunea ... off-road-ul.. adica.

- an de an nu trebuie sa lipsesc de la Bucovina Off Road Challenge.
....
- este adevarata chestia cu "testoasa si iepurele" in competitie ( nu trebuie sa te grabesti ca sa castigi)"




gabic
"VOTATI-MA!"

Garaj in carantina.



Posesorii automobilelor cu pofta de dojo sunt rugati sa astepte intoarcerea mecanicilor din tari straine.
Tuparu e in Londra, Ionut e la Paris... (amandoi.... la conferinte - sa fie la zi cu noile descoperiri :) )
Daca nu reusesc sa pun azi ceva poze de la Gura Humorului... nu mai apuc sa pun deloc.
Maine plec la Cluj sa-l serbez pe Parvulescu, Sambata iau avionul spre Constanta sa serbez un alt amic... luni.. sa nu ma intrebati nimic.
Asa ca.. pe mai tarziu!

luni, 19 mai 2008

Gura Humorului a intrat in linie dreapta :)

Mai sunt 2 zile si suim masinile in camion!!
Dar nu v-as dori sa fiti in locul nostru in astea doua zile.
Am ajuns sa fim asa de presati de timp si stresati,mai ceva ca in American Choppers :)
Rollcageul meu(al doilea) ar trebui sa ajunga maine cu curierul,o sa am o zi la dispozitie sa-l modific si sa-l montez.
Cauciucurile lui Orlando o sa ajunga seara inainte de plecare,flamsele si MRL-urile ii vin la G.H. si o sa le mointam in parcare :Ca sa nu mai zic ca barele inca nu sunt gata....
Jimnyul lui Ionut e in plina transformare si mai are si el o gramada de munca,la fel cauciucurile o sa-i vina la G.H. si o sa le schimbam la levier....
Vitara lui Suzuker e si ea pe lista de prioritati,i-am facut sasiul si ne apucam de bari.
Sorinake ne-a adus Jeepul sa-l ridicam 4 inch,de....i-a priit ARADUL :)
Da sa vedem si cate o poza....
Asa arata sabotii dupa o etapa la Arad..in concluzie frana foarte ineficienta.
Dupa o spalatura serioasa problema s-a rezolvat.

Dupa multe asteptari sasiul lui Suzuker e gata.

Domnul Doctor si-a intors si si-a vopsit jantele,au iesit super!!!
Cred ca o sa mai primeasca comenzi :)
Evacuarea lui Ionut suna spectaculos.......sigur o sa recunoasteti masina in actiune!!!

Dupa o poveste lunga,scate voloanu,pune volanul.da butucul...scoate airbagu,pune claxonul,merge..nu merge,taie,sudeaza...am reusit...VICTORIE!!!!

vineri, 16 mai 2008

strutzocamila

ui ce a gasit tzuparu la vanzare pe undeva. se chiama Mini 'Big Tow' si cred ca e un samurai lung cu un propietar inventiv :)


Arad - Trial si Tras matza de coada.

Bineinteles ca inainte de trial mai trebuia lucrat un pic.
Masina lui Sorin a ramas cu franele sterpe. Reteta babeasca cu fiertura de chei si ciocane si e gata sa ia primul pom la rontait.
Din pacate nu s-a spalat pe ceva dinti la MLR_uri si a cariat tractiunea fata.



Pedalati, clatiti.. acum scuipati.. da.. maseaua dreapta spate.



Intre timp.. lumea privea in direct trialul.



Dupa o coborare spectaculoasa, un timp excelent si o prestatie frumoasa. Le Coq Sportif.

N-a durat mult si a venit si randul nostru. Incepuse sa ploua.
Imediat dupa Sorin eram aliniati la start.
Eu dau fuga la linia de sosire sa astept casca de la Sorin si sufa de pom.
Sorin se incurca in clema de desfacere si priveste la mine si la Gyula rugandu-ne din priviri sa-i scoatem babetica.
Intre timp Bucur numara secundele pana la start.
Eu trebuia sa fiu in masina. Gyula dibaceste casca si eu o tulesc clefaind prin balti.
4.. 3.. 2....
eu sar in masina...
1...

Neatenti la ce e sub noi... demaram ."Bulina" era sa ramana sub rotile noastre fiind cu spatele.. si ma rog.. fara sa stiu ce cauta pe acolo. Noroc cu ceva om atent de la tras in ultima fractiune din fata noastra.
Napustiti peste pietroaie, rauri si noroaie... scoatem scantei - la propriu - si hop.. cel mai bun timp.
Ne bucuram.. dar nu pentru mult.
Urmatorea masina.. o Toyota rosie.. face un traseu de-a dreptul superb. Baietii scot cu 18 secunde ma iputin ca noi.
Oricum... dupa calculele noastre.. in urma unei aventuri in care ne-am lasat de concurat... cu o zi inainte.. am ajuns.. ca tziganii din inertie.. pe locul.. 4 si dupa trialul bun... hop.. 3??????
Sa fie primit :)

Sa ducem masinile la camion. Umm.. da... suportii la cutia de transfer s-au rupt IAR. Sa fie.. a 4 oara intr-un singur concurs? Hmmmmm



Toba de la samurai a invatat in final sa se lege la sireturi.
In trial scoteam scantei de parca mergeam pe magneziu - toba noastra s-a apucat de circ.




Trooper - aditudine Scarface - si veverita sefa in camion.



Ucenica urmand sa-mi repare vreo doua ca prea ma holbam prin obiectiv.


Ajunsi in tabara de baza... am decis sa mai asteptam un pic .. sa n-ajungem prea devreme acasa. Dupa ce s-a facut 6 au venit si cupele.. am plecat.. spre Bucuresti pe inserat.. am ajuns dimineata pe la 6... Tuparu s-a dus dupa camion.. eu dupa perna.
A mai ramas in minte o cina in Sibiu cu Floyota "invitant" special.. si .. ah.. pe drum.. s-a facut 12 mai... iar eu am mai imbatranit un an... ca sa vezi de ce nu dorm eu cand sunt in concurs. Macar de-as stii sa navighez si in viata.. dar fara roadbook e mai greu. Asta e.. un ceai in cinstrea mea si.. bem cand ne vedem - ok ?




Poza clandestina cu cupe virgine.



Urma scapa turma. Cei ce au mai indraznit sa ramana la final.

joi, 15 mai 2008

cutting

pentru ca a fost asa mult dioxid de fier pe vitara alba, cateodata e nevoide de 2 oameni pentru a o extirpa. in poza de mai jos colegii operand la ultimele ramasitze :)

the little racer

lucram si la jimny-ul meu de cateva zile. Incerc sa pun 30-uri pe masina si caut un suspension lift de 5-6cm. zilele astea am tot experimentat diverse arcuri si amortizoare se pare ca am ajuns la ce trebuie. Astept sa vad in teren .....In acelasi timp incerc sa mai scap de plasticele de pe masina. am dat jos barile fatza spate. o sa montez troliu, proiectoare fatza spate si alte acareturi. va mai tzin la curent. pana atunci 2-3 poze din teste...:)



la prima incercare, arcurile fiind noi masina a castigat cam 16!!!cm pe spate. si 12 pe fatza. e mult prea mult si ar trebui sa fac muulte modificari(panhard, caster) de care nu am timp. deci am mai taiat....


asta NU va functiona.


ce gol e spatele:)))) o sa il las asa (ma rog o sa pun un gen de bara) pentru ca asa im plac mie masinile , naked. in the process am renuntat si la o toba , ultima. sunetul evacuarii fara toba aia e minunat dar nu cred ca o pot lasa asa penca ma va innebuni la drum lung...



suspensia spate e gata

jimny superfrumos :)

un jimny superb a trecut pe la noi sa stam un pic de vorba. este printre putinele pe care le-am vazut la noi (macar) cu 235-uri. Masina arata superb , copia ARB de bara o prinde foarte bine, are OME deja dar este insuficient pentru marimea gumelor.
Mai departe o vom ajuta noi sa mai cresca un pic dar asta abia luna viitoare.
Pentru inceput ii uram bun venit la dojo :)



3 zile inainte de ARAD

A devenit un obicei ca eu sa-mi fac masina pe ultima suta de metrii.Bineanteles ca inainte cu 3 zile de concurs masina mea arata ca in pozele de mai jos :)
Si in graba mare a inceput lucrul,am mobilizat tot garajul :)
S-a mai reparat caroseria,prinderile de la scaunul copilotului au cedet si nu mai lipsea mult sa-l pierd din mers:)

Puntea spate a fost data jos si i-am montat un blocant,transferul a fost dat jos sa-i ranforsez suportii.
A fost montat si un kit shakle reverse Calmini,cu ocazia asta am scapat de rupt arcurile fata.
Am pus si 2 amortizoare noi Gabriel.

Tot interiorul a fost desfacut,am scos o roaba de pamant din masina si cand am montat rollcageul am constatat ca nu se potriveste din cauza bordului care la modelele mai noi este mai mare.
Dar saptamana viitoare (probabil tot cu o zi inaintea plecarii) o sa primeasca si rollcage :)